пʼятницю, 9 червня 2017 р.

            Входження України в європейський освітній простір зумовлює необхідність формування в учнів ПТНЗ високого рівня іншомовних компетенцій та ставить підвищені вимоги до викладача іноземних  мов ПТНЗ, який повинен цю компетентність розвивати. 29 травня 2017 року викладачі іноземних мов ПТО Хмельниччини поділились власним досвідом  із питання «Сучасні навчальні технології у викладанні іноземних мов у закладах професійно-технічної освіти» із колегами навчальних закладів України під час всеукраїнського вебінару, який було проведено НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.


  Під час заходу методистом лабораторії загальноосвітньої підготовки Погребняк Л.С. було розкрито  особливості викладання іноземних мов, презентовано блог викладачів іноземних мов ПТНЗ Хмельницької області, що інформаційним засобом підвищення професійної кваліфікації й  удосконалення педагогічної майстерності.

           Сьогодні першочерговим завданням викладачів іноземної мови закладів професійної освіти є створення таких умов, які б забезпечили засвоєння мови безпосередньо в її комунікативній функції, тобто у процесі діяльності з позамовною метою. Практично це означає, що у процесі іншомовної підготовки майбутніх фахівців має певним чином відображатися моделювання реальної професійної діяльності.


        У рамках проведення вебінару Матвєйцева І.В. , викладач англійської мови Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти та сфери послуг», поділилась власним досвідом з професійного спрямування предмета «Іноземна мова»,  з методики проведення бінарно-інтегрованих уроків та застосування  кейс-технологій під час вивчення іноземних мов.


            Викладач Шепетівського професійного ліцею Здрачук А.С. розкрила питання щодо технологій проведення міжрегіональних бінарних он-лайн-уроків іноземної мови та представила фрагменти проведеного нею міжрегіонального бінарного уроку. Алла Станіславівна вважає, що проведення подібних уроків сприяє профорієнтаційній роботі, формуванню толерантності  та розвитку системи гуманних відносин між вихованцями навчальних закладів, а для викладачів – це можливість поділитися досвідом роботи та збагатити новизною свою педагогічну скарбничку.


            На заключному етапі вебінару викладач іноземної мови Хмельницького професійного ліцею електроніки Ярославська Т.В. розкрила суть поняття «скрайбінг» і продемонструвала власну презентацію, створену за допомогою скрайб-технологій.

Посилання для перегляду вебінару: https://www.youtube.com/watch?v=pL30hET6WrE

Немає коментарів:

Дописати коментар