середа, 21 грудня 2016 р.

Опановуємо іноземну мовою за інноваційною методикою


Тенденції розвитку сучасного суспільства, а також освітньої та наукової галузей поглиблюють необхідність формуванню в представників різних професій, спеціальностей, видів діяльності іншомовної компетенції. Це й актуалізує потребу вивчення іноземних мов учнями ПТНЗ, поглиблення іншомовних знань педагогами системи професійно-технічної освіти.
         З огляду на це, делегація педагогів від системи ПТО Хмельниччини у складі методиста відділу загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Л.С. Погребняк, викладачів Шепетівського професійного ліцею А.С. Здрачук і ДНЗ «ВПУ №11 м. Хмельницького» О.М. Заєць і Н.Д. Дихтяр взяла участь у Науково-практичній конференції на тему «Концепція змішаного навчання (Blended Learning) іноземних мов з використанням он-лайн-платформи «Lingva. Skills» для фахівців з мовної підготовки ВНЗ», яка відбулася 18 листопада 2016 року в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
           
         Захід відбувся за участі заступника Міністра освіти та науки України  Павла Хобзея, Голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти  Станіслава Куценка, керівника програми професійної підготовки PDP NATO  Ове Уруп-Медсен, методолога соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» Віталія Зубкова, проректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата філологічних наук, професора  Петра Беха.





       За словами  Голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслава Куценка, соціальний проект вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» зібрав понад 2 млн. заявок від українців протягом чотирьох місяців і став найпопулярнішим освітнім проектом в Україні. Наразі вже навчаються на сайті проекту майже всі центральні органи влади, комітети Верховної Ради України та багато регіональних обласних державних адміністрацій та міських рад. Також до навчання англійській мові у проекті долучені соціально незахищені верстви населення: ВПО-особи, учасники бойових дій та члени їх сімей тощо.
       Проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Бех підкреслив, що університетом було ініційовано  створення робочої групи та проведення всеукраїнської конференції за участю представників ВНЗ щодо запровадження змішаного навчання (blended learning) англійській мові для студентів з використанням технології Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills».
         Наприкінці конференції був презентований Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти щодо співробітництва в рамках реалізації Соціального проекту «Lingva.Skills», який надасть можливість видавати спільний диплом користувачам про успішне проходження навчання.

   Варто відмітити, що НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області уже надіслано координаторові соціального інноваційного проекту «Lingva.Skills»  дані про працівників методичної служби, які будуть дистанційно поглиблювати знання з іноземної мови за вищевказаним проектом.

Немає коментарів:

Дописати коментар